Du kan ikke få barselsdagpenge, hvis du ikke opfylder beskæftigelseskravet, hvilket betyder, at du skal være i arbejde eller være medlem af en a-kasse.
Det kan fx være, hvis du modtager kontanthjælp. Hvis det gælder for dig, skal du kontakte din kommune.
Det er også studerende uden et studiejob ved siden af med det nødvendige antal timer for at opfylde beskæftigelseskravet.
Find artiklen ’Kan jeg få barselsdagpenge?’ og læs, om du opfylder betingelserne for at få barselsdagpenge:
- Lønmodtager på barsel
- Ledig på barsel
- Selvstændig på barsel
- Studerende og nyuddannet på barsel
- Adoption og orlov
Du kan overdrage din orlov til den anden forælder
Hvis du ikke opfylder et beskæftigelseskrav som lønmodtager, selvstændig eller ledig og ikke selv har ret til barselsdagpenge, kan du stadig overdrage orlov til den anden forælder.
Hvis I som forældre bor sammen ved fødslen, har du som mor 14 ugers orlov efter fødslen, som du kan overdrage til den anden forælder. Som far eller medmor har du 22 ugers orlov efter fødslen, som du kan overdrage til den anden forælder.
Hvis du er adoptant, har du 18 ugers orlov efter modtagelsen, som du kan overdrage til den anden forælder.
Den anden forælder kan holde den overdragne orlov med barselsdagpenge, hvis han eller hun opfylder betingelserne på afholdelsestidspunktet.
Orlovsugerne skal som udgangspunkt holdes inden 1 år efter barnets fødsel eller modtagelse (for adoptanter). Orloven kan udskydes eller forlænges frem til barnet fylder 9 år, hvis betingelserne for det er opfyldt.
Læs, hvordan du overdrager orlov under ’Overdrag orlov’.